+90 532 579 12 64
Kızılırmak Mah. 1443. Cad. 1071 Plaza B blok kat: 27 No: 174
Çukurambar Çankaya / Ankara

DSD Digital Smile Desing – Gülüş Tasarımı

  • Home
  • DSD Digital Smile Desing – Gülüş Tasarımı
~ Dr. Dt. Yasemin Türkdönmez ~

DSD Digital Smile Desing Gülüş Tasarımı

DSD yani digital smile desing, gülüş tasarımı olarak türkçeleştirilen ve dijital ortamda hastalara yeni gülüşlerini hazırlayıp sunabilen bir uygulamadır. Teknolojinin diş hekimliği alanındaki gelişmelerine güzel bir örnek olan DSD, doktorun teşhis ve planlamasını, hastaların istekleri de göz önünde bulundurularak hastalara tedavi öncesinde sunabilme imkanı vermektedir. 

Böylelikle hekimlerin tedavi öncesi hastaları için planladıkları tedavi sonucunu, hastaya hem sözel hem görsel olarak iletebilmektedir.

Gülüş tasarımı, gülüşünden memnun olmayan fakat estetik diş tedavilerinin nasıl sonuçlanacağını dair endişeleri olan hastalar için iyi bir çözümdür. Öngörülebilir bir tedavi, hastaları da bu endişelerden uzaklaştırmaktadır.

Gülüş tasarımı ile hastalar daha tedavi başlamadan sonuç ile ilgili düşüncelerini doktorlarına iletebilmekte kendi isteklerini gülüş ile ilgili eleştirilerini de yapabilmektedirler.

gulus-tasariimi

Gülüş tasarımı takım çalışması gerektiren bir uygulamadır. Burada diş ve diş eti estetiğinin sağlanmasında, dişlerin uygun pozisyon ve konumlarına getirilmesinde, dişlerin uygun materyal ile estetik sonuçlarının sağlanmasında diş hekimi ve ortodonti uzmanının ekip olarak çalışmaları gerekmektedir.

Güzel bir gülüş sadece dişler ile değil diş, dişeti dudaklar gibi yumuşak dokularla beraber bir bütündür. Biri olmadan diğeri yanlış başına düşünülmemelidir. Gülüş çerçevesi hepsini kapsar. Dudaklarla uyumlu bir diş arkı, dişlerle uyumlu diş etleri olmazsa olmazdır.

Güzel bir gülüşe sahip olmak hayatta kendimize vereceğimiz en güzel hediyelerden biridir. Özgürce sıkılmadan gülümseyebilmek kendine olan güvenin en güzel göstergesidir. Yaş kaç olursa olsun yeni bir gülüş için hiçbir zaman geç değildir. İhtiyaçımız olan tek şey istemek ve harekete geçmektir.

 

 

Arşivler

Kategoriler